Mode

Lacoste – Stilrena och klassiska plagg från Frankrike med stark tennishistoria

young-handsome-man-choosing-shoes-shop (1)

Lacoste grundades 1933 av den franska tennisspelaren René Lacoste. Han ville ha eleganta kläder som passade till de höga krav på stil som sattes på tenniskläder under 30-talet. För att sätta en personlig touch på hans nya pikétröjor så bad han en vän designa en logga utifrån hans smeknamn: Krokodilen.

Sedan starten så har den lilla gröna krokodilen blivit synonymt med Lacoste och idag så pryder den fortfarande en majoritet av märkets kläder.

I starten och många år framåt så riktades Lacostes kläder främst till tennisspelare. Men i takt med att sporten utvecklades och rörde sig från pikétröjor mer och mer så tvingades märket utvecklas för att överleva. Idag så lever deras arv från tennisen kvar, men kläderna designas för att vara lediga och sportiga samtidigt som Lacoste har behållit sin elegans. Idag bärs Lacoste både av män och kvinnor världen över som vill ha kläder som är lätta och följsamma, utan att tumma en millimeter på utseende eller kvalitet.

Ett stort utbud med någonting som passar för alla smaker och stilar

Lacoste är mest kända för deras ikoniska pikétröjor med den lilla gröna krokodilen på bröstet. Men faktum är att märket nu för tiden har expanderat sina kollektioner för att innehålla plagg som passar för alla situationer och individer.

Självklart så finns pikétröjorna kvar som Lacostes signum. Dessa designas för att vara följsamma och passar lika bra på golfbanan som på en söndagspromenad på stan eller vid ett besök på en finare restaurang.  

Lacoste är fortfarande oerhört franskt i deras sätt att tänka och designa kläder. Det betyder att de kläder som märket producerar är gjorda för att bäras i lite varmare väder. Trots detta så finns det ett stort utbud av tjocktröjor i olika utföranden, men den som letar efter en tjockare vinterjacka eller ett par ordentliga kängor kommer ha svårt att hitta någonting med den lilla gröna krokodilen.

Det är verkligen i vår och sommarkollektionerna som Lacoste skiner igenom. Med snygga kepsar och T-shirts kan du skapa en look som passar perfekt för vardagsbestyren, eller för en krogrunda med goda vänner.