Guider

Utnyttja vintern till sport och lek

Winter løb

Det kan kännas jobbigt när höstlöven faller och nordvinden börjar blåsa. Vinterhalvåret kan vara nog så långt i vissa delar av landet, och det gäller att aktivt försöka göra det bästa av denna tid. En del föredrar att sitta inne och kura, tända lite ljus och läsa böcker. Andra, däremot, föredrar att gå ut och njuta av det extrema vädret. Kanske inte när det är riktigt kallt, men få saker är så inbjudande som en dag med minusgrader, blå himmel och sol.

Det viktiga är att klä sig ordentligt, och se till att man inte fryser. Många rekommenderar lökmetoden där man har flera tunna lager som tillsammans bildar en tjock barriär mot vädrets makter. Bomull och ylle kan vara skönt att ha, eller något av de moderna material som finns i sportkläder. Mössa och halsduk för att inte värmen ska stiga uppåt mot himlen och gärna ett par varma vantar. Sedan är man redo att gå ut och sporta eller leka trots att det är kallt.

De allra bästa vinterkläderna

Det finns många bra kläder att välja mellan, som är både snygga och trendiga. En del köper nytt varje säsong, medan andra satsar på något de verkligen tycker om och sedan använder den ett par år. För barn brukar det inte vara möjligt att ha kläderna mer än ett år, de måste ju sitta väl och vara sköna för att leka ute. Men en snygg skidjacka dam kan man alltid önska sig i julklapp. Kanske i en annorlunda snygg färg som passar de nya skidorna. Eller kanske ett par nya skidbyxor.

På vintern är det ytterkläderna som de flesta lägger ner lite extra möda på. Alla andra kläder är ju gömda långt där inne, de syns inte när man är ute och sportar. Samtidigt så är vinterkläderna något som man måste använda varje dag, det går inte att variera lika mycket utan det gäller att köpa något riktigt snyggt redan från början. Här kan en härlig vinterjacka herr komma väl till pass, de tycker också om att vara trendiga.

Framför allt vill alla vara varma och torra, vilket inte alltid är så lätt efter en hel dag med skidor och pulkor. Det gäller att välja bra kläder av god kvalitet, så att man verkligen kan njuta av sin dag utomhus. Det finns så mycket att göra och uppleva att vintern ibland tar slut innan man hunnit med altsamman.